Medicul psihiatru Gabriel Diaconu îl atacă extrem de dur pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Diaconu spune că Voiculescu s-a urcat pe cadavre pentru a avansa în cariera sa politică și că a făcut trafic de medicamente.

„Ministrul Harababură

Noul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a primit un răspuns extrem de dur, practic fără precedent, după ce a anunțat că pensiile vor crește cel puțin cu rata inflației, în niciun caz cu 40%, așa cum a stabilit Curtea Constituțională și cum spune și legea.

Ministrul Muncii a anunțat, săptămâna trecută, că speră într-o recalculare, ocazie cu care a dat de înțeles că pensiile ar putea crește cu doar 3%. Totodată, nu a precizat nici data de la care vor fi indexate. Situația i-a enervat la culme pe pensionarii din România, care i-au transmis un răspuns dur ministrului Muncii.

Silvia Petre, preşedinta Asociaţiei de Pensionari din Timiş, o anunță pe Raluca Turcan că poate păstra respectivul procent pentru interesul propriu, adăugând că tot ce se întâmplă în clipa de față reprezintă o “bătaie de joc” la adresa celor care au muncit aproape o viață.

Răspunsul pensionarilor pentru doamna ministru, la propunerea de majorare cu 3 la sută a pensiilor, este să păstreze banii pentru dumneaei. Poate mai face un alt minister. Sunt deja două posturi de vicepremier, poate e nevoie şi de al treilea. Mai mare bătaie de joc nu există! Dacă la inflaţia asta nu au putut să aplice legea… bine că sunt bani pentru alte probleme, pentru noi pensionarii nu se găsesc niciodată bani. Toată ţara e nemulţumită! Problema e clară! Am crezut că vor gândi că după o viaţă muncită, merită şi pensionarii să trăiască decent. Puteau să indexeze pensiile mici cu o sumă fixă! Toţi trebuie să trăiască!”, a declarat Silvia Petre, preşedinta Asociaţiei de Pensionari din Timiş.

Florin Cîțu, despre majorarea pensiilor cu 40%. “România nu-și pemite!” Raluca Turcan, pusă la zid de pensionari

Chiar dacă CCR a declarat constituțională legea prin care punctul de pensie este majorat cu 40%, Florin Cîțu, premierul României, a anunțat că Guvernul nu poate pune în practică hotărârea, în special în acest an. A dat, totuși, asigurări că pensiile vor crește, dar în baza calendarului pe care și l-a întocmit.

“România nu și-a permis anul trecut, nu-și permite nici în 2021. În acest moment, legea merge la promulgare pentru domnul președinte care are două variante, reexaminarea sau promulgarea. Vom vedea care va fi varianta. Eu vă spun că noi avem deja – acest Guvern – un precedent şi coaliţia şi-a asumat un calendar de creştere a pensiilor. Vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Aceasta este varianta pe care mergem noi”, a declarat premierul Florin Cîţu.

 

2.485 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Ești foarte nesimțită doamna proasta MINISTRA, ajunsa la putere. O sa venim sa te dam jos atât pe tine cât și pe tot guvernul și pe președintele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here