Caută
Close this search box.

Pfizer începe testele, la vaccinul Covid, pe copii între 12 şi 15 ani

pfizer/BioNTech

Pfizer a anunţat că a încheiat înscrierea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, într-un studiu clinic privind vaccinul anti-Covid, şi că a semnat un acord cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru câteva zeci de milioane de doze care să ajungă în ţările sărace, informează The Guardian.

Compania farmaceutică americană caută să extindă utilizarea serului pe grupe de vârstă. Studiul, care a fost anunţat în luna octombrie, beneficiază de peste 2.000 de participanţi, a transmis o purtătoare de cuvânt citată de SpotMedia.

Vaccinurile Pfizer/ BioNTech şi Moderna, care sunt aprobate pentru utilizare în SUA şi Uniunea Europeană, nu sunt administrate copiilor cu vârste sub 16, respectiv 18 ani, din cauza lipsei informaţiilor din studii.

Luna trecută, Moderna a început de asemenea un studiu pentru a-şi testa vaccinul, pentru care este folosită o tehnologie similară Pfizer, pe adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Copiii infectaţi cu SARS-CoV-2 rareori au simptome severe, dar asta nu însemană că nu pot răspândi virusul. Nu este clar nici dacă cei vaccinaţi împotriva COVID-19 pot transmite sau nu boala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri