Caută
Close this search box.

Prim proces în care Romprest este învinsă de Clotilde Armand

romprest

Tribunalul București a respins o ordonanță președințială, introdusă de compania Romprest împotriva Consiliului Local al Sectorului 1, Primăriei Sectorului 1 și a primarului Clotilde Armand (USR-PLUS), caz care are legătură cu colectarea gunoaielor de pe spațiul public.

Decizia poate fi contestată cu apel, conform portalului instanțelor. Procesul dezvăluie că diferendele dintre Clotilde Armand și Romprest urmează să fie soluționate de instanțele de judecată.

Contractul dintre Romprest și Primăria Sectorului 1 fost semnat în anul 2008, pe o perioadă de 25 de ani, în timpul mandatului lui Andrei Chiliman (2004 – 2015). În perioada anilor 2016 – 2020, sectorul a fost condus de Daniel Tudorache.

Acesta ocupase anterior, între anii 2008 – 2011, funcția de viceprimar al Sectorului 1. Prețurile serviciilor din contractul semnat în anul 2008 au fost ajustate de două ori, prin contracte adiționale, votate în Consiliul Local:

2012: S-au modificat indicii în baza cărora se indexează tarifele din indicii prețurilor de consum pe economie, în indicii prețurilor de consum pe ramură;

2019: Au fost modificate prețurile fără nici o legătură cu indicii. Sunt situații diferite, dar în esență există creșteri de până la 300% pe unele operațiuni – în special cele cu frecvența/incidența mare, iar pe alte tarife se înregistrează mici scăderi. De exemplu, prețul pentru spălatul mecanizat al străzilor a crescut de la 9,98 lei, la 24,02 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri