Caută
Close this search box.

Primăria Constanța refuză ridicarea unui bloc, într-un cartier de case

https://www.info-sud-est.ro/raritate-primaria-constanta-refuza-construirea-unui-bloc-intr-un-cartier-de-case-votul-final-apartine-consiliului-local-dominat-de-pnl-si-usr/

Comisia de Urbanism din cadrul Consiliului Local Constanța a blocat construirea unui bloc de trei etaje, într-un cartier de case, a fost anunțul făcut de consilierul USR Cătălin Iacob.

Comisia este formată din doi consilieri PNL (Daniel Tatu și Mihaela Andrei), doi USR (Cristiana Popescu și Cătălin Iacob) și un consilier PSD (Costin Răsăuțeanu, fost viceprimar în timpul administrației conduse de fostul primar Decebal Făgădău). În afară de consilierul PSD, ceilalți membrii ai comisiei au avizat negativ viitoarea construcție.

Avizarea negativă a construcțiilor de blocuri în cartierele de case a reprezentat o raritate în fostele administrații, sub pretextul că ”regimul de înălțime din zonă le permite” investitorilor să ridice imobile cu mult mai multe etaje față de cele din jur.

Primăria Constanța a confirmat pe pagina de Facebook a instituției că nu va mai fi permisă construirea blocurilor între case pentru că modifică specificul zonei, din locuințe individuale în locuințe colective:

”Primăria Municipiului Constanța nu a avizat favorabil un plan urbanistic zonal prin care, într-un cartier de case, ar fi urmat să se construiască un bloc. Inițiatorul acestui PUZ intenționa să ridice un imobil D+P+3 niveluri cu funcțiunea de locuire colectivă pe un teren situat pe strada Ion Lahovari la intersecție cu strada Ioan D. Chirescu.

Edificarea acestui bloc ar fi modificat caracterul zonei : din locuințe individuale, în locuințe individuale și colective. Punctul de vedere al direcției urbanism a fost însușit de consilierii locali PNL și USR în cadrul comisiei de specialitate nr.2, care nu au avizat proiectul, spre deosebire de fosta administrație care anul trecut a aprobat un PUZ similar pentru un teren situat pe strada Nicolae Iorga nr 5-7 .

Atunci, într-o zonă în care se puteau construi doar locuințe individuale, s-a aprobat și ridicarea de locuințe colective iar caracterul zonei a fost modificat”, a transmis Primăria Constanța, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri