Caută
Close this search box.

Procurorul Anghel: Se pare că au fost două explozii ale unor tuburi de oxigen

matei balş

Procurorul Alexandru Anghel de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi comisarul Marian Mihoci, şeful Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, au oferit vineri primele declaraţii privind desfăşurarea anchetei în acest caz.

„Se pare, este posibil, să fi fost două explozii ale unor tuburi de oxigen, ulterior incendiului. Se pare că a fost un incendiu şi apoi au fost două explozii ale unor tuburi de oxigen. Se pare. Urmează să lămurim”, a explicat procurorul.

Potrivit lui Alexandru Anghel, cercetarea la faţa locului va dura câteva zile, urmând ca sâmbătă să fie efectuate necropsiile cadavrelor la INML.

„Am efectuat cercetarea la faţa locului, au fost ridicate cadavrele şi trimise la INML. În cursul zilei de mâine, vor avea loc necropsiile. În cadrul cercetării la faţa locului au fost cooptaţi şi specialiştii de la INSEMEX Petroşani, pentru a ne lămuri în legătură cu împrejurările producerii incendiului.

Cercetarea la faţa locului trebuie să fie una foarte minuţioasă, nu se poate termina astăzi. Azi, am ridicat cadavrele şi am făcut o primă evaluare. Mâine, reluăm tot cu specialiştii de la INSEMEX. (…) Au fost ridicate documente, urmează să fie analizate. Este un volum destul de mare de documente ridicate, nu putem trage încă o concluzie. (…) Există camere de supraveghere şi au fost ridicate imagini şi urmează să fie analizate. În saloane nu există supraveghere video. Nici pe holurile spitalului”, a afirmat procurorul.

Referitor la informaţia că în salonul în care a izbucnit incendiul s-ar fi aflat o aerotermă adusă de o rudă a unui pacient, Alexandru Anghel a spus că această problemă va fi lămurită sâmbătă, când se va face cercetarea la faţa locului împreună cu specialiştii de la INSEMEX.

Pe de altă parte, procurorul nu a putut să confirme dacă pavilionul unde a izbucnit incendiul avea autorizaţie de securitate la incendiu, explicând că se va lămuri după ce va studia documentele ridicate de la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri