Caută
Close this search box.

Procurorul din Washington analizează inclusiv rolul lui Donald Trump în violenţele de la Capitol Hill

donald trump

Procurorul interimar din Washington D.C., Michael Sherwin, a declarat joi seară că verifică rolul tuturor persoanelor implicate în protestele violente produse la sediul Congresului, inclusiv posibila contribuţie a preşedintelui SUA în exerciţiu, Donald Trump.

Procurorul Michael Sherwin a explicat că verifică dacă cineva a jucat un „rol auxiliar” în evenimentele violente produse miercuri seară.

Întrebat în mod specific dacă acest lucru înseamnă inclusiv analizarea discursului în care Donald Trump şi-a îndemnat susţinătorii „să lupte mult mai puternic”, Michael Sherwin a precizat, conform postului CNN şi cotidianului Financial Times: „Analizăm toţi actorii implicaţi. Iar dacă cineva a avut vreun rol şi dacă dovezile întrunesc elementele unei infracţiuni, vor fi inculpaţi”, relatează Mediafax.

Procurori federali din Washington au întocmit deja 15 dosare penale după violenţele de la Capitoliu. Cele mai multe acuzaţii se referă la intrarea neautorizată în sediul Congresului şi la deţinerea de arme de foc.

De asemenea, membri ai poliţiei Capitoliului se vor afla printre persoanele care vor fi interogate ca martori şi, dacă vor apărea dovezi de complicitate privind implicarea, aceştia vor fi puşi sub acuzare, a a precizat procurorul Michael Sherwin.

„Toate opţiunile sunt pe masă”, inclusiv acuzaţii de conspiraţie sedicioasă, revoltă şi insurecţie, a spus el.

O parte din ofiţerii de poliţie de la Capitoliu au apărut în înregistrări video în care pozau pentru selfie-uri alături de protestatarii pro-Trump care au pătruns în clădirea ce găzduieşte Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA.

Sherwin a mai declarat că au fost furate aparate electronice din birourile senatorilor americani, ceea ce ar putea pune în pericol securitatea naţională.

„Au fost furate materiale şi trebuie să identificăm ce s-a făcut, să atenuăm (consecinţele)” deoarece există riscul ca securitatea naţională să fie afectată, a spus el. „Deocamdată nu cunoaştem dimensiunea pagubelor în acest moment – dacă au existat pagube, nu cunoaştem amploarea acestora”, a completat el, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri