Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a precizat că așteaptă vaccinul companiilor care nu se grăbesc în studiile pe care le fac, subliniind că, în prezent, „mulți se vaccinează și își arată bicepșii la TV”.

Vasile Astărăstoae: „Eu nu dau sfaturi”

„Nu mă voi vaccina. Eu nu dau sfaturi. Singurul lucru pentru care m-am bătut este să se respecte autonomia pacientului și să fie cu consimțământ și informat, nu obligatoriu. Când consimțământul acesta nu este chiar informat este cu totul altceva. De fapt consimțământul în momentul de față a ajuns un mijloc de protecție pentru medici și nu de respect de autonomie“, a declarat Vasile Astărăstoae, potrivit BZI.

Vasile Astărăstoae: „Aștept vaccinurile care o să apară mai târziu pe piață“

Fostul președintele al Colegiului Medicilor a precizat că prefer să aștepte vaccinurile care vor apare mai târziu de la firme care lucrează pe îndelete.

Eu aștept dacă va fi nevoie când mă vaccinez acele vaccinuri chiar prin această tehnologie, deși nu prea am încredere în ea dar asta este o problemă strict personală, care o să apară pe piață mai târziu de la Johnson&Johnson, Sanofi sau Smith Kline și mai sunt câteva firme. Ele lucrează pe îndelete fără să se grăbească și să fie într-o cursă contracronometru pentru că respectă toate fazele de elaborare a unui vaccin. Dacă îmi voi da seama că se întâmplă ceva și este mult mai grav decât ce este în prezent mă gândesc să mă vaccinez. Acum nu mă vaccinez din alt motiv. Am văzut că toate lumea apare și își arată bicepșii. Ai mei nu se compară cu cei care apar la TV și nu vreau să mă fac de râs”, a spus medicul Astărăstoae.

Guvernul Cîțu a aprobat miercuri Hotărârea prin care noi categorii de persoane vor intra în etapa a II-a a campaniei naționale de vaccinare anti-COVID.

 

203 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here