Caută
Close this search box.

Protest în Piața Revoluției. Se cere vehement demisia lui Arafat și Voiculescu. Se scandează ”Criminalii!” și ”Corupția ucide, acum!””

UPDATE 19:15. protestatarii se întorc la sediul Ministerului Sănătății, unde ministrul Vlad Voiculescu, cel căruia i se cere – între alții = demisia, a anunțat o conferință de presă la ora 19:30.

UPDATE 18:30. Numărul protestatarilor a trecut bine de 1000, în drum spre ”Matei Balș”. Se scandează ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă”! Zeci de persoane de pe stradă se alătură protestatarilor. Unele străzi au fost deja blocate. Jandarmii au cerut protestatarilor să nu treacă prin Piața Victoriei.

Se scandează puternic: ”România, trezește-te!”

UPDATE 18:00. Protestatarii au pornit spre ”Matei Balș”, locul unde a avut loc tragedia.

UPDATE17:30. Ministrul Vlad Voiculescu se află în sediul Ministerului Sănătății, dar nu a dat niciun semn că ar dori să dialogheze cu protestatarii și nici să trimită un reprezentant în stradă.

Jandarmii fac scut în fața ministerului, existând teama că protestatarii ar putea intra în minister. Deocamdată, însă, protestatarii nu dau semne de violență. Numărul lor a trecut bine de 600 și continuă să crească. Între manifestanți se află George Simion (liderul AUR), Adriana Bahmuțeanu și alte persoane publice.

Numeroase persoane au ieșit în stradă, în fața Ministerului Sănătății, după incendiul tragic de la Institutul Matei Balș din Capitală, unde șase persoane și-au pierdut viața.

Oamenii au ieșit să protesteze în fața Ministerului Sănătății, după ce șase oameni au murit în chinuri la Institutul Matei Balș din Capitală. Totodată, se cere demisia lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Mulți manifestanți au fluturat steagul României, în timp ce alții au afișat pancarte cu mesaje de genul „Marșul Durerii”, „Nu-mi abandonez libertatea”. Cei mai mulți au strigat că vor să fie găsiți vinovați cât mai rapid. Se scandează intens ”Demisia”, ”Jos Guvernul”, ”Corupția ucide, acum” și ”Criminalii”.

Sunt mai multe efective de jandarmi care au venit în zona Ministerului Sănătății. Protestul s-a anunțat pentru ora 17, însă sute de oameni s-au prezentat deja în centrul Capitalei, numărul lor crescând continuu.

Și cei de la AUR au spus că de ieri că vor prezenți la protest și vor cere o reformă a sistemului de sănătate. Ei i-au încurajat pe oameni să iasă în stradă după tragedia de la Balș.

„Sistemul nu vrea să demită pe nimeni. Televiziunile nu ne mai cheamă acum că noi chemăm oamenii la protest (sâmbătă la 17:00- Ministerul Sănătății). Sistemul acesta nenorocit trebuie să cadă!”, au transmis reprezentanții AUR.

Ce spun protestatarii ieșiți în stradă

„Eu vreau să se respecte legea. S-a întâmplat și la Piatra Neamț, o să se tot întâmple. Eu le-aș spune tuturor să își dea demisia”.

-„Nu s-a schimbat nimic de 30 de ani. Vrem să schimbăm ceva. A fost și Colectiv, nu s-a întâmplat nimic. Doar și-au dat demisia”.

-„Am venit să dăm acest sitem ticălos jos. De 30 de ani suntem conduși numai de acești nenorociți”.

„Copilul meu a murit din cauza doctorilor. Nu au vrut să se ocupe de el”.

-„Am venit aici să cer demisia ministrului Sănătății și demisia lui Raed Arafat. Puteam fi oricare dintre noi acolo. Suntem o țară subdezvoltată, nu avem standarde în spitale și cineva trebuie să plătească pentru ceea ce se întâmplă”.

-„Avem șase victime, dar nicio demisie, nicio explicație, e inadmisibil ca un ministru al Sănătății să nu oferă nicio explicație cu privire la ce s-a întâmplat. Nu am văzut nici măcar un bob de empatie”.

Șase pacienți au pierit în urma incendiului izbucnit la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Cinci pacienți au murit carbonizați, iar o altă victimă afectată și-a pierdut viața astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri