Caută
Close this search box.

Rareş Bogdan îi cere demisia lui Ludovic Orban, din fruntea PNL 

rareş bogdan
Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a anunțat că a declanșat o ofensivă, pentru înlocuirea din funcția de președinte al partidului a lui Ludovic Orban.
„Clar, astăzi există două tabere create. Există reformiștii, grupați în jurul lui Emil Boc, Ilie Bolojan, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Florin Roman, Ghiță Falcă, care sunt port standard, dar în spatele nostru se află zeci de filiale, mai ales președinți de CJ.
Vrem reformarea partidului, repoziționarea partidului, luarea deciziilor după un model consacrat în partidele democratice. Repoziționarea și promovarea în funcțîi publice pe bază de profesionalism, nu pe legături cu președintele partidului”, a susținut Rareș Bogdan, într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, la Aleph News.
„Orban va fi un excelent președinte al Camerei Deputaților, dar nu și președinte al PNL. Acum am început ofensiva, sunt abia la început”, a mai spus Bogdan.
Bogdan a declarat că partidul este condus discreționar și că Ludovic Orban trebuia să demisioneze din funcția de președinte al PNL după ce partidul a pierdut alegerile.
El a spus că s-a gândit, împreună cu Robert Sighiartău, să demisioneze din funcții după alegeri, pentru a provoca și demisia lui Orban, dar s-au răzgândit pentru a nu vulnerabiliza PNL, în timpul negocierilor cu USR PLUS și UDMR.
„Așa cum regret că, după alegerile europarlamentare, nu am ieșit cu Robert Sighiartău, Florin și ceilalți să cerem demisia lui Ludovic Orban, pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor. Nu avea de ce să-și dea demisia din funcția de prim-ministru, trebuia să-și dea demisia din funcția de președinte al PNL.
E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani care a pierdut alegerile și a rămas în funcție. E anormal. Puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia, ca să-l obligăm și pe el, nu am făcut asta, ca să nu destabilizăm partidul înaintea negocierilor de formare a coaliției.
În momentul în care președintele de partid îți obține în locul unde candidează 21%, mai mic decât scorul pe țară, e o problemă. Partidul trebuie să aibă viitor, nu numai trecut”, a acuzat Bogdan.
„Dacă nu conștientizăm că situația PNL este una care poate duce la distrugerea, la căderea acestui partid sub 15% sau chiar 10%, trebuie să reconfigurăm, pe baza oamenilor cu imagine bună.
Știți că în spațiul public au apărut chestiuni că Florin Cîţu nu va sta la putere decât 6 luni, pornite chiar din PNL. Cîţu trebuie sprijinit de tot PNL-ul”, a mai spus Rareș Bogdan.
Bogdan a mai spus că ar fi dorit să candideze la alegerile parlamentare, însă a fost izolat de Ludovic Orban.
„Nu am fost invitat să candidez, Orban s-a temut de mine. Am fost izolat imediat după europarlamentare. Eu am fost invitat de anumite organizații să candidez, dar s-au temut că vin în politica internă. Nu pot să fiu aici tot timpul, să şurubăresc, cum zicea președintele”, a mai acuzat Bogdan.
El l-a mai acuzat pe Orban că i s-a umflat capul cât a fost prim-ministru.
„Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniţi la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și nici unul, cu excepția lui Emil Boc, restul s-au stricat la cap.
Ludovic Orban, din păcate, în loc să între acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate. Să ne înțelegem.
El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România. Eu îi contest modul în care a condus și modul în care a fost discreționar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă, pe care a supus-o votului”, a mai declarat prim-vicepreședintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri