Caută
Close this search box.

Război între Clotilde Armand şi consilierii PNL. Ce acuzaţii îşi aduc cele două părţi

clotilde armand

Clotilde Armand şi consilierii PNL se află în conflict după ce liberalii au refuzat să voteze mai multe proiecte promovate de USR-PLUS în ultima şedinţă de Consiliu Local, fiind invocat faptul că acestea nu erau bine fundamentate sau au fost întocmite într-un mod necorespunzător.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a venit joi seară cu acuzaţii grave la adresa PNL, după ce consilierii liberali nu au sprijinit mai multe proiecte susţinute de edil. „Astăzi, grupul PNL și-a bătut joc de fiecare proiect care ar fi făcut comunitatea mai prosperă: regulamentul de digitalizare pentru parcări, reorganizarea de la Poliția Locală prin care eliminam corupția endemică de acolo, reorganizarea Administraţiei Domeniului Public și proiectul burselor pentru elevi. Știți de ce au făcut asta?”, a scris pe pagina de Facebook Clotilde Armand.

„USL trăieşte la sectorul 1”, a concluzionat primarul. În sprijinul său a venit şi unul dintre membrii Biroului Municipal al USR, Anton Cupcea: „Clotilde Armand si consilierii USR-PLUS au curajul sa se bata cu mafia, au curajul sa se bata cu mentalitatea invechita, au curajul sa se bata cu orice organizatie inchistata in evul mediu, platita din banii nostri”

Pe de altă parte, reprezentanţii PNL Sector 1 au prezentat „motive obiective” pentru care consilierii liberali nu au votat mai multe proiecte propuse de aparatul administrativ al primarului Clotilde Armand. „Consilierii PNL Sector 1 acţionează şi iau decizii doar pentru binele cetăţenilor şi al comunităţii, propun şi susţin proiecte bune pentru sector, transparente, oneste şi care respectă legea. Nu vom devia nici măcar un milimetru de la aceste valori”, a explicat PNL într-un comunicat de presă.

Liberalii au explicat de ce au avut o poziţie contrară cu cea a primarului Sectorului 1 pe cinci proiecte aflate pe ordinea de zi. Printre acestea sunt, de exemplu, modificarea Regulamentului privind parcările de reşedinţă. „Consilierii PNL Sector 1 nu au susţinut acest proiect care schimbă regulile în timpul jocului, fără să ţină cont de părerile exprimate de comunitate. Considerăm inacceptabil ca niciuna dintre cele 400 de opinii exprimate de cetăţeni, în procesul de consultare publică, nu a fost transpusă în proiect. Mai mult decât atât, dintre aceste 400 de opinii, peste 100 au fost de la persoane juridice, plătitoare de taxe în sector, care au dreptul să fie incluse în procedura de atribuire de locuri de parcare. În timp ce oraşe dezvoltate, cu care ne place să ne comparăm, precum Oradea sau Cluj, dar şi alte sectoare atribuie parcări firmelor, sectorul 1 alege să le ignore solicitările”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii PNL Sector 1 susţin că proiectul de HCL ridică semne de întrebare şi din punct de vedere procedural: nu este precizat nicăieri serviciul din cadrul ADP care a întocmit acest regulament. „Mai mult decât atât, pe referatul de aprobare nu apare semnătura directorului juridic, aşa cum se obişnuieşte, ci a unui simplu consilier juridic. Este clar o lipsă de asumare, care trebuie explicată, ridicând grave semne de întrebare”, afirmă ei.

De asemenea, liberalii s-au opus unui proiect prin care ar fi avut loc din nou oprirea activităţilor de salubrizare. Nici proiectele privind organigrama ADP Sector 1 şi a Poliţiei Locale Sector 1 nu au fost pe placul liberalilor. Ultimul punct de pe ordinea de zi a fost cel referitor la schimbarea modului de acordare a burselor de merit şi a burselor şcolare.

Liderul PNL Sector 1 Sebastian Burduja i-a răspuns într-o postare pe Facebook, afirmând că PNL, în interesul cetăţenilor a susţinut candidatura acesteia la Primărie şi că parteneriatul între două grupuri politice ar trebui să însemne transparenţă, colaborare, încredere reciprocă şi spirit de echipă, pe care echipa liberală le-a dăruit cu toată inima, primind in schimb „aluzii, acuzaţii şi jigniri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri