Caută
Close this search box.

Restricțiile vor fi ridicate în București începând de luni. Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri la o capacitate de 30%

Traian Berbeceanu

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis vineri ridicarea, începând de luni, a mai multor restricții în Capitală, având în vedere că trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la discuție.

Astfel, de la începutul săptămânii viitoare se redeschid la interior, în limita a 30% din capacitate, barurile, restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc.

CMBSU s-a întrunit în ședință la ora 13:00, în așteptarea datelor oficiale, care au confirmat reducerea îmbolnăvirilor, Bucureștiul menținându-se pentru a treia zi consecutiv în scenariul galben, după ce rata de infectare COVID a scăzut la 2,52 la mie, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Capitala a ieșit miercuri din scenariul roșu, pentru prima dată de la începutul lunii octombrie.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, anunțase posibila ridicare a restricțiilor începând de sâmbătă, dar Ministerul Sănătății a cerut menținerea acestora.

„Vom urmări evoluţia indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situaţia pe care cu toţii ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în şedinţă Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!”, scria prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, miercuri, pe Facebook.

El preciza că, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără şi: permiterea funcţionarii cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol, teatrelor şi cinematografelor; redeschiderea activităţilor „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii; permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri