Caută
Close this search box.

Rusia pregăteşte cel puţin încă trei vaccinuri anti-COVID

rusia

Rusia a fost prima țară care a anunțat că dispune de un vaccin împotriva noului coronavirus, Sputnik V, însă diferite institute de cercetare medicale din această țară anunță că ar avea și alte proiecte de vaccin, aflate în diferite faze de testare.

Premierul rus Mihail Mişustin anunța de la sfârșitul lunii martie 2020 că diferite institute din Rusia pregătesc nu mai puțîn de 6 tipuri de vaccin, împotriva noului coronavirus.

După lansarea pe piață a vaccinului Sputnik V, ce a fost dezvoltat de produs de Centrul Gamaleia, cel mai avansat dintre noile proiecte aflate în derulare este cel al vaccinului EpiVacCorona.

Acest vaccin este „100% eficient”, conform testelor preliminare, arată Agenția sanitară rusă (Rospotrebnadzor), citată marți de Reuters. Datele, bazate pe testele clinice din faza I și ÎI, au fost date publicității cu puțîn timp înainte de demararea unei celei de-a III-a faze de testare, care în mod normal implică participarea a mii de voluntari umani și un grup placebo pentru comparație.

„Eficientă vaccinului este compusă din eficientă să imunologica și eficientă să de prevenție”, arată Rospotrebnadzor. „Conform rezultatelor primelor două faze ale testelor clinice, eficientă imunologica a vaccinului EpiVacCorona este de 100%”.

Primele două faze de testare s-au concentrat asupra siguranței, reactogenitatii și imunogenitatii vaccinului candidat. Aceste faze au fost desfășurate pe un grup de 100 de voluntari cu vârstă între 18 și 60 de ani.

Rusia a început testarea pe scară largă a vaccinului EpiVacCorona, care este dezvoltat de Institutul Vector din Novosibirsk, în luna noiembrie. EpiVacCorona va putea fi folosit pentru imunizarea în masă a populației începând din luna martie, dacă faza a treia de testare se va încheia cu concluzii pozitive, conform vicepremierului Tatiana Golikova, citată de agenția Interfax.

Un alt vaccin împotriva noului coronavirus, unul cu administrare intranazală (sub formă unor picături), ce este dezvoltat de Institutul Smorodintev pentru cercetări ale afecțiunilor gripale din Sankt Petersburg, și-ar fi demonstrat eficientă și siguranță în testele preclinice, conform declarațiilor oferite luni de un reprezentant al institutului pentru agenția rusă TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri