Caută
Close this search box.

Şase persoane audiate la Poliţia Capitalei. Cercetarea continuă şi duminică la Institutul ”Matei Balș”

matei balş

Şase persoane au fost audiate sâmbătă la sediul Poliţiei Capitalei – Serviciul Omoruri, acestea fiind cadre medicale, personal administrativ, precum şi rude ale victimelor, în dosarul incendiului de la Institutul „Matei Balş”.

Procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului Omoruri, au reluat sâmbătă cercetarea pavilionului de la Institutul „Matei Balş” unde vineri a izbucnit un incendiu soldat cu moartea a cinci pacienţi.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, la cercetări au participat şi lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, specialişti INSEMEX şi tehnicieni criminalişti din cadrul Serviciului Criminalistic al Poliţiei Capitalei.

Procurorii anunţă că activitatea de cercetare la faţa locului nu s-a finalizat, urmând a fi reluată duminică dimineaţa.

De asemenea, au fost efectuate de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” necropsiile celor cinci pacienţi decedaţi, fiind în curs procedura de stabilire a identităţii acestora, inclusiv prin compararea probelor ADN.

Totodată, spun procurorii, având în vedere că sâmbătă a decedat un alt pacient care fusese transferat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale.

La sediul Poliţiei Capitalei au fost audiate sâmbătă şase persoane – cadre medicale, personal administrativ, precum şi rude ale victimelor.

De asemenea, se desfăşoară verificări cu privire la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi serviciile de pază ale spitalului.

Parchetul a deschis în acest caz un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Citește și: Protest în Piața Revoluției. Se cere vehement demisia lui Arafat

Incendiul de la „Matei Balş” a izbucnit vineri, în jurul orei 5,00, la parterul unui pavilion, unde erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. Ulterior, într-o baie a fost găsită o altă persoană decedată iar sâmbătă a decedat un bărbat de 70 de ani, care fusese transferat la Spitalul Universitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri