Caută
Close this search box.

Se pregăteşte un impeachment împotriva lui Donald Trump

donald trump

Au existat discuții între unii membri ai Cabinetului Trump și aliații președintelui Donald Trump,cu privire la cel de-Al 25-lea Amendament, care ar fi un vehicul pentru membrii Cabinetului, de a-l înlătura pe Trump din funcție, spun surse multiple cu cunoștințe directe despre discuții, pentru ABC News.

Nu este clar cât de ample au fost aceste conversații sau dacă vicepreședintele Mike Pence susține o astfel de acțiune. Mulți au fost îngroziți de evenimentele de miercuri și de încurajarea și lipsa de angajament a lui Trump de a apela la resurse pentru a opri protestatarii, au spus sursele.

Trump a mai rămas doar 14 zile din funcție, dar unii parlamentari își doresc președinția mai devreme, cerând acuzarea sa în urma violenței de miercuri de pe Capitol Hill, care a lăsat cel puțin o femeie moartă.

Rep. Ilhan Omar, D-Minn., A anunțat că elaborează articole de punere sub acuzare, tweeting: „Nu-i putem permite să rămână în funcție, este o chestiune de conservare a Republicii noastre și trebuie să ne îndeplinim jurământul”.

Membrul democrat de Massachusets al Camerei Reprezentanţilor, Seth Moulton, a solicitat înlăturarea lui Trump, prin intermediul celui de-Al 25-lea Amendament, ratificat în 1967, după asasinarea președintelui John F. Kennedy, din 1963, care stabilește procedurile pentru înlocuirea președintelui în caz de deces, demisie sau incapacitare.

„Trump este direct responsabil pentru insurecție și violență. El trebuie să fie îndepărtat imediat din funcție. Este responsabilitatea constituțională a vicepreședintelui Pence și a cabinetului să exercite puterea care le-a fost acordată prin cel de-Al 25-lea Amendament”, a postat pe Twitter Moulton.

„Congresul trebuie să-l acuze imediat și să îl destituie pe președinte, pentru siguranța națiunii noastre”.

Reprezentantul democrat de Florida Charlie Crist este de acord.

Alţi membri ai Congresului SUA sunt de acord cu înlăturarea lui Trump de la Casa Albă.

Într-un tweet de miercuri seară, Trump a susținut: „Acestea sunt lucrurile și evenimentele care se întâmplă atunci când o victorie sacră în alegeri este eliminată vicios”.

„Du-ceţi-vă acasă cu dragoste și în pace”, a scris președintele pe Twitter susţinătorilor săi. „Amintiți-vă această zi pentru totdeauna!”

Acest tweet a fost eliminat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri