Caută
Close this search box.

Secvențierea pentru depistarea noii tulpini britanice COVID-19 se face și la Institutul de Oncologie Iași

coronavirus

La Institutul Regional de Oncologie din Iași se poate face secvențierea noii tulpini de coronavirus.

Cu ajutorul aparaturii de ultima generație, echipa laboratorului de la Institutul Regional de Oncologie Iași poate realiza procedura de secvențiere, de mare importanță epidemiologică. Astfel se poate confirma rata de răspândire a noii tulpini.

Compartimentul de Biologie Moleculară de la Institutul Regional de Oncologie din Iași realizează proceduri de secvențiere din anul 2011. Acestea fac parte din analizele medicale de rutină ale laboratorului, potrivit stirilor TVR.

De-a lungul timpului, aici au fost realizate secvențieri pentru identificarea mutațiilor în cancerul pulmonar și colorectal.

La ora actuală, compartimentul specializat poate realiza și secvențierea noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie.

Cu ajutorul aparaturii de ultimă generație, echipa formată din cercetători, medici, biologi și asistenți poate realiza procedura de secvențiere, care are importanță epidemiologică. Astfel se poate confirma rata de răspândire a noii tulpini.

Având în vedere faptul că noua tulpina de coronavirus are un grad mai mare de contagiozitate, medicii recomandă în continuare respectarea măsurilor de protecție: distanțarea fizică, igienizarea mâinilor și purtarea corectă a măștilor de protecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri