Șeful Poliției Locale din Alba Iulia a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, după ce a fost găsit aproape inconștient luna trecută la volanul mașinii instituției, autoturismul aflându-se într-un șanț, informează ziarul Unirea.

Întâmplarea a avut loc pe 17 decembrie, iar Daniel llcu nu a mai revenit la serviciu de atunci.

Poliția a fost anunțată de oamenii care au văzut mașina în șanț, iar Ilcu a fost transportat la spital, unde a intrat în comă alcoolică până a două zi. Inițial, procurorii au efectuat cercetări în rem pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, iar în 4 ianuarie 2021 au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

„Pentru a dispune astfel, procurorul a reținut că din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat bănuiala rezonabilă că, în data de 17.12.2020, în jurul orei 17:00, suspectul I.D.I. a condus un autoturism pe un drum public din municipiul Alba lulia având o alcoolemie de peste 0,80 g%oo alcool pur in sânge. Din buletinele de analiză toxicologică a rezultat că suspectul a avut o alcoolemie de 5,68 g%oo alcool pur în sânge la ora 18:10 și 5,23 g%oo alcool pur în sânge la ora 19:10, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu precizie a stării de fapt deoarece suspectul nu a fost surprins în flagrant de către organele de poliție când a condus autoturismul”, a transmis pentru ziarul Unirea Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba lulia.

Daniel llcu este șeful Poliției Locale Alba lulia din iunie 2018.

115 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here