Caută
Close this search box.

Simona Halep, învingătoare la primul meci din 2021

simona halep

Adelaide a găzduit, vineri, un duel între primele două jucătoare ale lumii din circuitul WTA. Cu toate că a avut un caracter demonstrativ, meciul ne-a ajutat să ne facem o idee asupra nivelului la care se află Simona Halep și Ashleigh Barty cu puțin timp înainte de startul Australian Open. Confruntarea a fost câștigată de sportiva noastră: a făcut ajustările tactice necesare după un prim set în care a fost dominată de adversară (3-6, 6-1, 10-8).

Amical și nu prea
Desigur, turneul de la Adelaide este unul demonstrativ, însă după atâta pauză „foamea” de tenis s-a putut vedea pe teren.

Ashleigh și Simona au încercat să joace cât mai aproape de nivelul lor cel mai bun, iar risipa de energie a spus totul despre cât de <amical> a fost cu adevărat acest meci.

După săptămâni întregi fără competiții și cu carantina de două săptămâni de-abia încheiată, Halep și Barty nu s-au menajat deloc, primele două clasate din ierarhia WTA dorind să vadă cu adevărat la ce nivel se află cu doar câteva zile înainte de startul Australian Open.
Publicul
Cu siguranță, publicul a fost cireașa de pe tort pentru toată lumea: atât pentru jucătoare (au existat voci de-a lungul lui 2020 în care jucătoarele deplângeau lipsa fanilor din tribune), cât și pentru noi, privitorii de la tv.

Senzația inițială a fost aceea că se difuzează reluări și că fanii „veneau” dintr-un trecut îndepărtat în care nu era nevoie de măști și distanțare (la Adelaide nu a existat așa ceva în tribune, nu a fost nevoie).
Zâmbetele
Caracterul totuși demonstrativ al partidei a ieșit la iveală pentru prima dată atunci când Simona a cerut un challenge, în game-ul al cincilea al primului set.

Halep și Barty au dialogat de la distanță prin zâmbete și gesturi pe seama lungimii execuției Simonei: a fost aut până la urmă, iar totul s-a încheiat cu aplauze îndelungi din tribune.
Meciul în sine
Diferența în primul set a fost făcută la reglajele fine. Cu ceva mai multă variație în execuții, Barty a avut prima șansă. Australianca are un extraordinar simț al selecției loviturilor, lidera mondială știind exact când să rupă ritmul adversarei.

Simona s-a prezentat bine în primul set, unul în care însă Ash a fost totuși mai prezentă și mai inspirată. Barty s-a impus cu 6-3, un singur break făcând diferența.

În tribune, Darren Cahill părea destul de preocupat, antrenorul Simonei dând senzația că își notează undeva într-un sertar al minții ceea ce ar trebui să lucreze cu eleva sa în următoarele zile.

După ce a cedat prima manșă, Simona a schimbat puțin în planul tactic: nu a mai dorit să fie dominată în schimburi, a făcut un pas în față, iar acest lucru s-a putut simți la nivelul agresivității.

A dispărut acea ușoară pasivitate din setul precedent, iar returul și-a intrat serios în ritm. A rezultat primul break al jucătoarei noastre și desprinderea la 4-1 venită în spatele serviciului.

Barty a resimțit presiunea și a început, în plus, să greșească lovituri aparent la îndemână: un smash, un voleu drive, plus ceva scurte în fileu. Erorile au apăsat-o puțin la nivelul încrederii, iar Simona a câștigat manșa cu 6-1.

Pentru stabilirea învingătoarei a fost nevoie de disputarea unui super tiebreak (prima la zece).

Au urmat pasaje de joc în care erorile și loviturile câștigătoare s-au împletit armonios în ambele tabere. Simona a dat senzația că domină totuși ostilitățile (a condus, pe rând, cu 2-0, 4-2, 7-5), dar cumva Barty a reușit să revină și să egaleze la 8.

Ultimele două puncte i-au revenit sportivei noastre: a fost mai inspirată și proaspătă din punct de vedere fizic în finalul confruntării (10-8).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri