Caută
Close this search box.

Societatea Română de Ginecologie solicită autorităților să nu restricționeze accesul gravidelor la vaccinarea anti-covid

topul vaccinărilor

Vaccinarea gravidelor este o opţiune tot mai des analizată după ce experţii au constatat că femeile însărcinate sunt în categoria celor care riscă să facă forme severe, mai ales în caz de comorbidităţi.

În Statele Unite, de pildă, foarte multe gravide angajate în Sănătate s-au vaccinat deja, fără probleme.

Experţii spun că trebuie luat în considerare şi mediul în care lucrează viitoarea mamă, dacă riscă să se infecteze cu SARS COV 2 la serviciu sau acasă şi dacă membrii familiei au comorbidităţi.

Experţii de peste Ocean au transmis că nu trebuie amânată sarcina după vaccinare, potrivit TVR. Iar dacă femeia rămâne gravidă după prima doză, a doua doză trebuie administrată conform protocolului.

Nu este necesar testul de sarcină înainte de vaccinare. În plus, vaccinul antigripal și vaccinul DTPa trebuie făcute în sarcină după cel puţin 14 zile de la administrarea vaccinului anti-Covid.

La fel ca gravidele, nici femeile care alăptează nu au fost incluse în studiile clinice, dar datele sugerează că vaccinul nu trece în laptele matern.

Societatea Română de Ginecologie solicită autorităților să nu restricționeze accesul femeilor gravide la vaccinarea anti-covid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri