Caută
Close this search box.

Stare de asediu la Washigton. Protestatarii lui Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului, de unde se aud focuri de armă

Susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns miercuri în plenul Camerei Reprezentanţilor, care fusese deja evacuată, şi s-au implicat într-o confruntare armată cu agenţii de securitate de la Capitoliu, care au transmis că au auzit focuri de armă, relatează EFE.

Congresul SUA a fost evacuat! Haos şi lupte de stradă, provocate de susţinătorii lui Trump VIDEO

Susținătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea în timp ce unii dintre legislatori, pe cale să fie evacuați, s-au baricadat în săli de ședință. În mai multe clipuri video se poate vedea cum oficialii americani încearcă să blocheze ieșirile, potrivit Digi24. Sala de Senat ar fi deja ocupată de protestatari, iar unul dintre ei a fost fotografiat stând pe scaunul președintelui Senatului.

Preluarea controlului asupra Senatului de către democraţi, un avantaj foarte mare pentru Biden

Potrivit CNN, o femeie a fost grav rănită.

Trump le cere susținătorilor săi din Capitoliu să rămână pașnici: „Fără violență! NOI suntem partidul Legii și Ordinii”, a scris Trump pe Twitter.

Vicepreședintele Mike Pence a fost evacuat din clădirea Capitoliului după ce protestatari înarmați au ajuns în clădire. Au avut loc confruntări armate între protestatari și forțele de ordine, potrivit mai multor informații din presa americană.

În tot acest timp, Donald Trump a postat un mesaj pe Twitter:

„Mike Pence nu a avut curajul să facă ce ar fi trebuit pentru a ne proteja țara și Constituția, să le dea ocazia statelor să valideze un set corect de fapte, nu pe cele frauduloase și incorecte. SUA cere adevărul!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri