Caută
Close this search box.

Stelian Ion a vorbit cu ambasadorul UK în România despre repatrierea lui Alexander Adamescu şi Puiu Popoviciu

popoviciu

Ministerul Justiției, Stelian Ion, a discutat cu ambasadorul britanic la București, Andrew Noble, despre repatrierea fugarilor Alexander Adamescu și Puiu Popoviciu, aflați în prezent în Regatul Unit și pe numele cărora au fost emise mandate europene de arestare, informează G4Media.

”Au fost evocate cazurile având ca obiect soluționarea mandatelor europene de arestare emise cu privire la ADAMESCU Bogdan Alexander și POPOVICIU Gabriel Aurel. Apreciem orice informație transmisă de colegii britanici cu privire la elemente concrete privind predarea persoanelor în privința cărora procedurile judiciare în fața instanțelor britanice au fost încheiate.

A fost apreciată contribuția magistratului de legătură britanic în România, din perspectiva facilitării cooperării judiciare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiției, în urma întâlnirii.

Alexander Adamescu – aflat la Londra şi vizat încă din 2016, de un mandat european de arestare, pentru acuzația de mituire a unor judecători, la Bucureşti – poate fi extrădat în România, în condiţiile în care pe 20 octombrie 2020 Curtea Supremă a Regatului Unit i-a respins apelul împotriva deciziei de extrădare, emisă de West Magistrates Court, în aprilie 2018, potrivit portalului Curţii Supreme de la Londra.

Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare, în august 2017, în Dosarul Băneasa. Acum, omul de afaceri se află la Londra, în procedură judiciară privind predarea către România.

În iulie anul trecut, o curte din Regatul Unit a decis predarea lui Popoviciu, la București, însă sentința nu este definitivă și se așteaptă judecarea recursului declarat de omul de afaceri. Cel mai probabil, audierile în apel (timp de 5 zile, in principiu) vor începe pe 15 martie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri