Rata de infectare scade semnificativ după administrarea primei doze de ser. În acest context, din ce în ce mai multe capitale din UE cer Agenţiei Europene a Medicamentului să urgenteze autorizarea vaccinului Astra-Zeneca, pentru accelerarea campaniei de vaccinare la nivelul blocului comunitar.

Campania de vaccinare se anuntă deja un succes în Israel, ţara cu cea mai mare rată de persoane imunizate împotriva COVID.

Studiile din Israel arată că, la 14 zile de la administrarea primei doze, rata de contaminare scade cu 33 la sută.

În Franța autoritățile au început campania de vaccinare a seniorilor de peste 75 de ani, care se ridică la cinci milioane de persoane. Și în Germania autoritățile au înregistrat această tendință în urma administrării vaccinului.

„Observăm o scădere atât în numărul infectărilor, cât şi al ocupării secţiilor de terapie intensivă, unde se află cu 10-15 procente mai puţini pacienţi cu COVID-19, raportat la vârful pandemiei, observăm că lucrurile se îndreaptă în direcţia bună”, afirmă Jens Spahn, ministrul german al Sănătăţii, potrivit TVR.

„Agenţia Europeană a Medicamentelor are toate datele de la Astra Zeneca încă de pe data de 12 ianuarie, iar acum e nevoie de o decizie rapidă, bazată, desigur, pe ştiinţă. Asta pentru că Astra Zeneca ar putea livra în jur de două milioane de doze doar pentru Austria, ceea ce ar însemna o mare schimbare în succesul vaccinării populaţiei”, spune Sebastian Kurz, cancelarul Austriei.

115 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here