Caută
Close this search box.

SUA: Protestele s-au extins în mai multe capitale statale

Manisfestările de protest față de consfințirea victoriei lui Joe Biden în alagerile din noiembrie s-au extind, de la clădirea Capitoliului din Washington, la clădirile similare din mai multe capitale statale.

Proteste de mai mică amploare au loc la clădirile Capitoliilor din mai multe state, printre care Salem (capitala statului Oregon), Atlanta (Georgia), Denver (Colorado) și Topeka (Kansas).

Potrivit imaginilor primite de CNN de la o stație TV afiliată, în fața Capitoliului statului Oregon din Salem, câteva sute de persoane stăteau în ploaie. La un moment dat, vorbitorii de la eveniment au fost întrerupți pentru ca mulțimea să poată asculta mesajul lui Donald Trump pentru manifestanții din Washington.

„Acesta a fost președintele. Noi nu mergem acasă; noi abia am început”, a declarat unul dintre liderii adunării, ca răspuns la mesajul lui Donald Trump, care le-a cerut manifestanților să pleceacasă.

La Atlanta, câteva zeci de persoane s-au adunat în fața Capitoliului statal, mulți dintre aceștia cu steaguri ale Statelor Unite în mâini.

La Denver, de asemenea, câteva sute de persoane s-au adunat în fața Capitoliului statului Colorado. Autoritățile statale din Colorado au anunțat că demonstranții care au pătruns în Capitoliul din Topeka au făcut-o în mod legal și în liniște.

„Nu știm să fi existat probleme aici”, a declarat locotenentul Terry Golightly, un purtător de cuvânt al Poliției Capitoliului din Kansas. „Demonstrația a fost autorizată pentru o oră și deja s-a încheiat”, a mai spus acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri