Caută
Close this search box.

SUA: Recorduri de decese și îmbolnăviri cu COVID-19

covid-19

Infectările cu SARS-COV-2 au o evoluţie galopantă în Statele Unite. În ultimele 24 de ore, au fost atinse din nou cifre record: aproape 4.000 de morţi şi peste un sfert de milion de noi contaminări.

Numărul persoanelor spitalizate în Statele Unite e unul dintre cele mai mari de la începutul pandemiei: peste 130.000 de pacienți. Situațiile cele mai complicate sunt în vest și sud.

Copleşite, serviciile de urgenţă din Los Angeles au început să raţionalizeze oxigenul, paturile, să deschidă unități de îngrijire în orice spațiu adecvat disponibil. Iar ambulanțierilor li se cere să nu mai transporte la spital unii pacienţii în stop cardiac, cu şanse aproape nule de supravieţuire.

Ritmul vaccinării este departe de a fi cel dorit, deși oamenii sunt dornici să primească prima doză de imunizare. În Florida, unde mulți americani se retrag la pensie, sunt cozi la centrele de vaccinare unde serul li se administrează celor cu vârstă peste 65 de ani. Autoritățile lansează însă apeluri la accelerarea procesului pe tot teritoriul Statelor Unite, pentru că – spun guvernatorii – vaccinuri sunt destule.

Recrudescența spectaculoasă a epidemiei datează de la sfârșitul lui noiembrie; zilnic e doborât record după record iar acum, după petrecerile de sfârșit de an, autoritățile sanitare se așteaptă ca situația să devină și mai gravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri