Caută
Close this search box.

Tabla primită şpagă de Costel Alexe, de la combinatul siderurgic din Galaţi, ar fi fost livrată la firma soţiei

costel alexe

Cele 22 tone de tablă, care ar fi fost primite că mită de fostul ministru PNL al Mediului, Costel Alexe (37 de ani), pe 23 aprilie 2020 și 7 iulie 2020, au fost livrate la punctul de lucru al unei societăți administrate de soția acestuia, Raluca-Elena Alexe (36 ani), au explicat surse judiciare pentru Ziare.com, a aflat jurnalistul Ionel Stoica.

Potrivit sursei citate, este vorba despre firma Corporex SRL, care o are asociat unic și administrator pe Raluca-Elena Alexe. Firma a fost înființată în anul 2013, are obiect de activtate „consultanță pentru afaceri și management” și are sediul în satul Pietrăria, Comună Bârnova (Iași).

În 2015, societatea a cumpărat un complex de terenuri și clădiri în satul Sculeni, comuna Victoria (Iași), de la Construcții Hidrotehnice SA, în schimbul a doar 42.000 de euro, conform Reporter de Iași. Firma și-a deschis aici, în 2016, un punct de lucru.

Localitatea este la 25 de kilometri de Iași și a fost descrisă în mass-media drept „domeniul secret al lui Alexe”.

„Întreaga proprietate e în plin proces de modernizare, investiția fiind de câteva sute de mii de euro. (…) În doi ani, a făcut (familia Alexe n.r.) toate amenajările la un parc tematic întins pe 4 ha, fără să spună care a fost sursa banilor.

Ministrul are cai, struți, ponei, păuni, 1.400 mp de construcții la cheie, o piscină în lucru, cort de evenimente, sute de metri pătrați de pavele, grajduri, stive de lemne și hrană pentru animale, totul cifrându-se la cel puțin 700.000 de euro, adăugați valorilor inițiale ale terenului și clădirilor”, relata Reporter de Iași.

Jurnaliștii au evaluat valoarea întregii proprietăți la 1 milion de euro.

„Cele 22 de tone de tablă, în valoare de aproximativ 103.000 lei, au fost livrate la acest punct de lucru”, explică sursele judiciare.

Potrivit DNA, în martie-aprilie 2020, Alexe ar fi pretins în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu, referitoare la alocarea cu titlu gratuit către unitatea respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială, pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com că este vorba despre compania Liberty Galați, care administrează Combinatului Siderurgic Liberty Galați. Este vorba de cel mai mare combinat integrat din țară și lider în fabricarea produselor siderurgice, cu o capacitate actuală de producție de 2 milioane de tone de oțel, potrivit site-ului societății.

După cum am arătat, cele 22 de tone de tablă ar fi fost livrate pe datele de 23 aprilie 2020 și 7 iulie 2020. Pe 13 iulie, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurile emite un ordin de alocare cu titlu gratuit a unor certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Este vorba despre Ordinul nr. 1401/2020, privind aprobarea numărului de certificate de emisii de gaze cu efect de seră alocate cu titlu gratuit, aferente anului 2020, pentru fiecare instalație din sectorul staționar în care se desfășoară una sau mai multe dintre activitățile prevăzute în Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 780/2006, privind stabilirea schemei de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Ordinul a fost publicat pe 4 august, în Monitorul Oficial, și poate fi vizualizat pe portalul legislativ. Societătii Liberty Galați i-au fost alocate un număr de 5.527.525 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri