Caută
Close this search box.

Țările arabe ce acuzau Qatar de susținerea terorismului au renunțat la blocadă

qatar

Relațiile diplomatice dintre Qatar și alte patru țări arabe care îl boicotau, Arabia Saudită EAU, Egipt și Bahrain, au fost reluate după un embargo care a durat vreme de trei ani, a anunțat ministrul saudit de Externe, relatează BBC, conform Digi24.

Prințul Faisal bin Farhad a spus că cele cinci țări au decis să renunțe la conflicte. Declarațiile au fost făcute în cadrul sumitului Consiliului de Cooperare a țărilor din Golf. Anterior, și prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman s-a întâlnit cu emirul din Qatar.

„Astăzi s-a decis, datorită înţelepciunii liderilor din Golf şi Egiptului, să întoarcem pagina şi să restabilim toate relaţiile diplomatice cu Qatarul”, a declarat ministrul saudit de Externe, în cadrul unui summit organizat între mai multe țări din Golf. La deschiderea acestui summit, țările participante au semnat un acord pentru „solidarite și stabilitate”.

Qatarul a dezmințit, anterior, acuzațiile făcute de cele patru țări, susținând constant că îi este încălcată suveranitatea și că este victima unei blocade.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri