Caută
Close this search box.

Toate persoanele care intră în Germania din zone de risc, inclusiv România, vor prezenta un test negativ COVID

Începând de luni, 11 ianuarie, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care sosesc în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una dintre „zonele de risc”, inclusiv România, oricând în ultimele 10 zile anterior intrării pe teritoriul Germaniei, trebuie să prezinte un test PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

A doua variantă ar fi să facă un astfel de test pe teritoriul Germaniei, imediat după sosire, a informat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis Agerpres, în cazul efectuării testului anterior intrării în Republica Federală Germania, testul trebuie să fi fost efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii pe teritoriul german, iar certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile germană sau engleză.

MAE precizează că autorităţile germane au adoptat noile măsuri, care intră în vigoare luni, în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că persoanele care sosesc în Republica Federală Germania sunt obligate să se deplaseze direct la domiciliu sau în alte spaţii de cazare adecvate, în vederea autoizolării (carantină) pentru o perioadă de 10 zile de la sosire. Respectarea obligaţiei de carantină este verificată de autorităţile de land atât aleatoriu, cât şi în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.

Măsura carantinei poate fi suspendată mai devreme de termenul uzual de 10 zile numai dacă este efectuat un al doilea test, începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania şi doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al noii testări pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Mai multe informaţii pot fi obţinute prin apelarea liniei telefonice dedicate – 116 117.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri