Caută
Close this search box.

Traseista Roxana Paţurcă a fost dată afară de la conducerea ISJ Călăraşi

roxana paţurcă

Roxana Paţurcă, fostă senatoare PSD, acum membru PNL, a fost dată afară din funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Călărași.

Informația a fost confirmată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a invocat declarațiile denigratoare ale acesteia, la proiectul România Educată.

„În momentul în care am aflat de afirmații denigratoare la adresa proiectului România educată, mi-am revizuit decizia”, a spus ministrul.

„Atâta vreme cât este vorba despre numiri, deci nu este vorba despre un concurs sau despre un examen, numirile se vor face pe niște criterii. În momentul în care am văzut că persoana respectivă nu are același obiectiv precum cel pe care l-am declarat, acela de a pune la punct lucrurile în Educație pornind de la singurul proiect de țară, România educată, care a beneficiat de cea mai largă consultare publică, am apreciat că nu pot continua în echipa. În momentul în care am aflat de afirmațiile denigratoare la adresa proiectului România educată mi-am revizuit decizia”, a declarat Cîmpeanu.

Fosta senatoare PSD Roxana Paţurcă, președinte executiv al filialei PSD Călărași până în toamna anului trecut, a fost numită de ministrul Educației inspector școlar general al ISJ Călărași, potrivit unei note trimise către școlile din județ.

Ea a fost dată afară din PSD pe 1 septembrie 2020, după ce nu s-a prezentat, împreună cu trei colegi de partid, la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Paţurcă s-a înscris apoi în PNL, a doua zi după ce a fost exclusă din PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri