Caută
Close this search box.

Tulpinile britanică şi sud-africană ale coronavirusului, identificate în zeci de ţări

coronavirus

Variantele britanică şi sud-africană ale noului coronavirus SARS-CoV, care provoacă maladia COVID-19 şi sunt mai contagioase decât tulpina originală, au fost identificate deja în zeci de ţări, în timp ce mutaţia braziliană este în prezent cercetată, au semnalat luni experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, relatează EFE.

Directorul pentru urgenţe sanitare al OMS, irlandezul Mike Ryan, a declarat în intervenţia sa în faţa Comitetului Executiv că tulpina britanică a fost identificată în 58 de ţări de pe patru continente, iar cea sud-africană  – în 22 de ţări.

Mike Ryan a precizat, potrivit Agerpres, că săptămâna trecută a fost raportată o cifră record de 93.000 de morţi de COVID-19 în întreaga lume, exprimându-şi temerea ca săptămâna această numărul morţilor să depăşească 100.000.

Continentul american, unde graficul contagierilor şi al deceselor este în continuare în creştere, concentrează 47 % din numărul total al deceselor, în timp ce în Europa cifrele par să se fi stabilizat, dar rămân totuşi ridicate.

Situaţia epidemiologică actuală „se complică din cauza variantelor (virusului), dar cu toate acestea multe ţări controlează nivelurile de contagiere”, a spus el.

Expertul ONU a subliniat că multe reţele sanitare se confruntă cu „o presiune extremă”, în timp ce sistemele de monitorizare a noilor cazuri „întâmpină dificultăţi pentru a suporta niveluri înalte de infectare”, iar dezinformarea „îngreunează aplicarea măsurilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri