Caută
Close this search box.

Un bărbat întors din Marea Britanie, internat la Institutul Matei Balș, posibil infectat cu noua tulpină de Sars Cov 2

sars cov-2

Noua tulpină de COVID-19, descoperită recent în Marea Britanie a ajuns și în România. Potrivit România TV, medicii de la Institul MAtei Balș investighează noua tulpină la un bărbat recent întors din Regatul Unit.

Confirmarea diagnosticului durează câteva zile.

Bărbatul prezenta simptome specifice infecției cu noul coronavirus, iar în urma analizelor s-a stabilit că e posibil să fie infectat cu noua tulpină a COVID-19.

Începând de vineri, lista țărilor în care a fost identificată infecția cu noua tuplină a COVID-19, a crescut la 33, iar pe lângă Marea Britanie, SUA și Turcia, ea include:

Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Emiratele Arabe Unite și Taiwan.

Virusul B.1.1.7, noua tuplină a COVID-19 descoprită în Regatul Unit nu este periculoasă pentru că ar determina o formă mai gravă a bolii, ci pentru rapiditatea cu care se răspândește în rândul populației.

Astfel, una dintre cele mai importante consecințe ale noii tuplini este numărul mare de îmbolnăviri și spitalizări, înd condițiile în care tot mai multe țări se confruntă deja cu un număr ridicat de cazuri zilnice de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri