Caută
Close this search box.

Un cercetător român de la Imperial College Londra ar putea ajunge şeful CNAS

Viitorul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate va fi Adrian Gheorghe, cercetător în economia Sănătății la Imperial College London, afirmă Ziare.com.

Potrivit Libertatea, Adrian Gheorghe a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu și în primul mandat al acestuia la șefia Ministerului Sănătății. Acesta are 35 de ani și deține expertiză în finanțarea Sănătății, evaluarea economică a intervențiilor de sănătate publică și povara economică a bolii.

Din noiembrie 2018, Adrian Gheorghe lucrează ca senior health economist, în Departamentul de epidemiologie a bolilor infecțioase de la Imperial College London. Coautor la mecanismul de feedback al pacientului, Adrian Gheorghe are un doctorat la Universitatea din Birmingham, obținut în anul 2013.

Apoi a lucrat timp de doi ani la London School of Hygiene and Tropical Medicine, cercetător în evaluare economică în Departamentul de Sănătate Globală și Dezvoltare.

Între anii 2015 și 2018, a lucrat ca economist în Sănătate la Oxford Policy Management, o firmă de consultanță în dezvoltare internațională care își propune să ajute țările cu venituri mici și mijlocii să atingă creșterea economică și să reducă sărăcia, prin reforma politicilor publice.

În 2016, Adrian Gheorghe a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu, la Ministerul Sănătății. Printre proiectele la care a lucrat acesta se numără mecanismul de feedback al pacientului, menit să-i ajute pe pacienți să sesizeze actele de corupție din spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri