Caută
Close this search box.

Un tren a deraiat din cauza ploilor abundente și a aluviunilor, între Călimănești și Cozia

Traficul feroviar între stațiile Călimănești și Cozia este temporar închis, după ce, în această dimineață, din cauza ploilor abundente și a aluviunilor de pe versanți s-a produs deraierea unui tren, anunță Compania Natională de Căi Ferate CFR SA. Trenul, care circula pe relația Râmnicu Vâlcea – Sibiu, avea în compunere două vagoane. Locomotiva și primul vagon au fost deraiate.

Precizăm că din cauza grohotișului depus și a terasamentului spălat de torenți, a fost închis și firul II de circulație, începând cu ora 7.00. Pentru asigurarea continuității circulației feroviare, reprezentanții Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Călimănești – Lotru. Această măsură se va menţine pănă la finalizarea operaţiunilor desfăşurate la faţa locului”, se arată în comunicatul CFR.

Echipele de intervenţie acționează în zona deraierii cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea, repunerea pe şină și retragerea vagoanelor deraiate. Personalul feroviar va efectua apoi lucrări de reparații la infrastructura feroviară, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, se specifică la finalul comunicatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri