Caută
Close this search box.

Ungaria este prima țară din UE care a înregistrat vaccinul rusesc anti-Covid Sputnik

Institutul Naţional de Farmacie şi Nutriţie al Ungariei (NNK) a înregistrat vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus Sputnik V.

Informația a fost confirmată de Fondul Rus pentu Investiții Directe, care susține că Ungaria a devenit astfel primul stat membru al UE care a permis în mod oficial utilizarea vaccinului rusesc împotriva COVID-19, potrivit Rador.

Gergely Gulyás, şeful Cabinetului Viktor Orban din Ungaria, a declarat recent că țara sa a aprobat pentru utilizare vaccinurile AstraZeneca și Sputnik V.

„Astfel, Ungaria a devenit primul stat membru al UE care a permis în mod oficial utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V pe teritoriul său”, se specifică în comunicatul de presă a Fondului rus pentu Investiții Directe.

Fondul rus pentu Investiții Directe a confirmat că experții Agenției Europene pentru Medicamente au organizat o rundă de consultări la nivel de oameni de știință pentru dezvoltatorii vaccinului Sputnik V. Recomandările bazate pe rezultatele discuției purtate vor fi expediate dezvoltatorilor în termen de la șapte până la zece zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri