Caută
Close this search box.

Colonelul Gheorghiță despre un nou atac al lui Vlad Voiculescu: ”M-a afectat această anatemă pusă asupra centrelor cu circuit închis”

valeriu Gheorghiţă

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, anunță că este afectat de anatema pusă asupra centrelor de vaccinare cu circuit închis. Recent, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, s-a declarat îngrijorat de aceste centre și a anunțat că vrea să le închidă.

Medicul Valeriu Gheorghiță s-a declarat afectat de discuțiile despre centrele de vaccinare cu circuit închis vineri seara, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Digi 24.

„Cred că este foarte bine de clarificat și trebuie clarificat. Pe mine personal m-a afectat această anatemă care s-a pus asupra centrelor cu circuit închis, care, de fapt, fac parte din două structuri care au ministere cu rețea sanitară proprie și care au sistem care asigură sprijinul și asistența medicală atât pentru populația civilă, dar și pentru persoanele care sunt încadrate în aceste structuri fără să existe abateri de la strategia de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Recent, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că va verifica toate centrele de vaccinare din subordine. El s-a declarat îngrijorat de faptul că numeroase centre funcționează cu circuit închis și a spus că va închide centrele de vaccinare care nu pot fi folosite de toată lumea.

„Avem mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis. Centre cu circuit deschis înseamnă că toată lumea se poate programa. Centre cu circuit închis înseamnă că doar o parte a populației, anumite categorii se pot programa. Lucrul acesta ne îngrijorează. Nu am aprobat noi așa ceva (…) Ministerul va reevalua toate centrele din subordine. Fie le deschidem pentru toată lumea, fie le închidem. Dacă există excepții acestea trebuie să fie bine justificate. Un exemplu ar putea fi păstrarea unui centru de vaccinare cu puține fluxuri pentru rapelurile necesare într-un spital”, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Potrivit ministrului Sănătății, în România sunt 213 centre cu circuit deschis și 340 cu circuit închis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri