Caută
Close this search box.

Valeriu Gheorghiță: României revin aproximativ 3,5 milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna. Dacă se va aproba încă un contract, am putea primi dublu

valeriu gheorghiţă

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că serul produs de Moderna, care a primit undă verde din partea Agenției Europene a Medicamentului, va ajunge în România în luna ianuarie. Țara noastră va primi 3,5 milioane de doze. „Dacă se va aproba încă un contract, am putea primi dublu”, a precizat oficialul.

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna

„4,3% din cantitate revine României, înseamnă aproximativ 3,5 milioane de doze de la compania Moderna. Dacă se va aproba încă un contract, am putea primi dublu. Chiar din luna ianuarie ne așteptăm să ajungă în România, chiar până la 15 ianuarie ar putea să fie livrată prima tranșă de doze. Este o veste bună, dar volumul este incomparabil mai redus decât în cazul vaccinurilor BioNtech/Pfizer. Tranșele care urmează să vina nu sunt foarte consistente”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Realitatea.net.

În România, campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în 27 decembrie

În România, la fel ca în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene, campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în 27 decembrie, iar prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistent medical din echipa care a preluat primul pacient confirmat cu SARS-CoV-2 în țara noastră.

„După 10 luni de la primul caz de infectare din România, începe lupta prin care ne putem recâștiga viața normală. Vaccinarea împotriva COVID-19 începe cu oamenii fără de care sănătatea românilor nu ar mai putea fi asigurată. Vor fi vaccinuri gratuite pentru toți cei care doresc să se imunizeze. Pentru cei care încă ezită, specialiștii vin cu informații solide, validate științific, care să-i ajute să ia decizia corectă. Vaccinarea este sigură, este voluntară/ neobligatorie și nu vor fi impuse restricții pentru cei care nu se vaccinează! Vaccinarea împotriva Covid-19 reprezintă calea cea mai rapidă și mai sigură de gestionare a pandemiei, de limitare a acesteia. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, inclusiv în perioada Crăciunului și a Anului Nou, ne oferă șansa revenirii la normalitate”, spunea Florin Cîțu la acel moment.

În 6 ianuarie, premierul Florin Cîțu declara că, în România, campania de vaccinare „merge bine”.

„Eu zic că în România campania de vaccinare merge bine, iar estimările sunt să mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi. Arată clar că direcția este una bună. Erau ieri când m-am uitat 230 de centre de vaccinare, nu știu câte sunt astăzi, dar ţinta de a avea 1.000 de centre de vaccinare este una ambiţioasă. Sunt sigur că va fi atinsă. Trebuie să aducem mai multe vaccinuri, să creştem ritmul în care vin vaccinuri în România. Asta este de fapt o provocare, dar aici suntem şi limitaţi de ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană, cum sunt vaccinurile aprobate şi să fie după aceea livrate. Eu spun că suntem gata să vaccinăm 100.000 de oameni rapid, pe zi”, a afirmat prim-ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri