Caută
Close this search box.

VIDEO Antena 3 trece de partea poporului? „Şi PSD a folosit Justiția ca armă politică, în scop de propagandă”

antena 3

Anunț suprinzător la Antena 3, post care a susținut înverșunat proiectele PSD de maltratare a legilor justiției. O reprezentantă a postului a susținut, în timpul unui interviu pe care i l-a luat ministrului Justiției, Stelian Ion, că și PSD a folosit Justiția ca armă politică.

„Am văzut în ultimii ani, aceasta este părerea mea, sunt convinsă că și mulți alții gândesc la fel, este cumva general cunoscut, dar într-un fel sau altul neacceptat, a fost folosită Justiția ca propagandă sau ca armă politică de cam toate părțile politicului.

Ne aducem aminte de ce a făcut PSD-ul, ne aducem aminte de ce a făcut PNL-ul, inclusiv USR cu acele proiecte ‘Fără penali în funcții publice’. Ce facem pentru a le reda românilor încrederea în Justiție, că, atunci când românii merg în instanță, vor avea parte de o judecată dreaptă și corectă, că, atunci când merg în fața judecătorilor, avocații și procurorii sunt la același nivel și că argumentele procurorilor nu vor fi auzite sau ascultate cu mai mult interes decât cele ale avocaților?”, a întrebat reprezentanta Antena 3.

„Va deveni literă de lege ‘Fără penali în funcții publice’. (…) Dacă facem legile pentru a servi un partid sau o castă profesională, indiferent care ar fi ea, lucrurile acestea se vor întoarce și împotriva oamenilor, și împotriva noastră.

La un moment dat, vom fi noi înșine în situația de a ne prinde în aceste plase. Voi privi lucrurile cu cumpătare, cu echilibru, astfel încât să fie niște legi ale Justiției echilibrate, dosarele să nu mai dureze ani și ani de zile”, a răspuns Stelian Ion.

„Sunt multe probleme legate de Justiție, mandatul este unul provocator și îmi doresc să facem în așa fel încât, la final, după ce tragem linie, să spunem că Justiția a căpătat mai multă încredere din partea oamenilor.

Pe parte de corupție eu aș vedea un mare progres, acela că nu au existat chestiuni foarte mult discutate în ultimul timp și s-a lucrat poate mai discret. Vom vedea bilanțul pe care îl va face DNA, în curând, și acolo pe cifre nu pe impresii și pe păreri personale, de multe ori subiective, vom vedea dacă sunt progrese sau nu.

Este important să nu avem o rată mare a achitărilor. Nu poate fi eliminată, ar fi foarte ciudat să nu avem achitări. (…) Pentru că DNA nu a fost în centrul atenției zi de zi la știri, nu lucrează, asta este o idee greșită, lucrează, este cu motoarele turate și ne vom uita împreună pe acel bilanț”, a mai spus Stelian Ion, la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri