Caută
Close this search box.

VIDEO Donald Trump pierde tot, după asaltul susţinătorilor săi asupra Capitol Hill

Donald Trump

La ora la care scriem aceste rânduri, Senatul SUA votează obiecţiunea unor senatori republicani asupra rezultatului alegerilor din statul Arizona.

Congresul SUA s-a întrunit pentru validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale. Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, se adunaseră în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice, în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden, transmite EFE, via Agerpres.

Vicepreşedintele american Mike Pence a condamnat violenţele susţinătorilor preşedintelui Donald Trump, în contextul în care Senatul şi-a reluat numărarea voturilor după o întârziere de mai multe ore, relatează AFP şi Reuters.

Liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, a condamnat cu forţă evenimentele care au avut loc miercuri la Capitoliul SUA şi a imputat responsabilitatea pentru acestea preşedintelui Donald Trump, potrivit CNN.

„Acest templu al democraţiei a fost profanat”, a spus el, luând cuvântul la câteva minute după reluarea şedinţei Senatului, întreruptă de violenţe. „Va fi o pată asupra ţării noastre, nu chiar aşa de uşor de îndepărtat, moştenirea cumplită, de neşters, a celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Fără îndoială cel mai prost”, a adăugat senatorul de New York.

Este de aşteptat ca parlamentul american să valideze victoria lui Joe Biden în alegerile americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri