Preşedintele ales al SUA Joe Biden şi viitoarea vicepreşedintă Kamala Harris au ajuns miercuri la Capitoliu pentru a depune jurământul, în prezenţa foştilor preşedinţi Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton, dar în absenţa lui Donald Trump, relatează AFP.

Democratul va fi învestit cel de-al 46-lea preşedinte al SUA în cadrul unei ceremonii fără precedent, marcată de pandemie şi de asaltul asupra Capitoliului de pe 6 ianuarie, de către susţinători ai miliardarului republican, informează Agerpres.

Mai mulţi lideri republicani-cheie au venit la Capitoliu pentru a participa la ceremonia de învestitură, pentru a da un semnal de unitate şi de sprijin pentru un transfer paşnic de putere în pofida absenţei fostului preşedinte Donald Trump, notează dpa.

Printre republicanii care participă se află senatorul Mitch McConnell, liderul republicanilor din Senat.

Ted Cruz, un senator care a susţinut afirmaţiile nefondate ale taberei Trump privind fraude produse la alegeri se află şi el la locul desfăşurării ceremoniei.

Vicepreşedintele Mike Pence va fi oficialul cu cea mai înaltă funcţie din partidul de centru-dreapta care participă la ceremonie.

104 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here