Caută
Close this search box.

VIDEO Norica Nicolai îi ia apărarea Dianei Iovanovici Şoşoacă

norica nicolai

Fostul europarlamentar ALDE, Norica Nicolai, a sărit în apărarea senatoarei AUR Diana Şoşoacă, după ce aceasta s-a plâns că Ministerul Sănătății solicită informații legate de istoricul ei medical.

Senatul a făcut o solicitare, de a fi verificată adeverința medicală pe care Şoşoacă o flutură, atunci când i se solicită să poarte masca de protecție.

„Acum câteva zile, s-a emis o adresă, de către Ministerul Sănătății, către medicul meu de familie, în care ce credeți că cere Ministerul Sănătății? Tot istoricul meu medical, toate analizele pe care le-am făcut în viața mea”, s-a plâns Şoşoacă, la România TV.

Norica Nicolai, fost lider ALDE, actualmente șomeră, a sărit în apărarea lui Şoşoacă.

„Acesta este un abuz. Datele medicale, istoricul medical al unei persoane este ocrotit de lege. Acest tip de comportament abuziv este o caracteristică pentru ceea ce s-a întâmplat și anul trecut și continuă, din păcate, parcă mult mai accelerat în această perioadă.

Datele cu caracter medical nu pot fi comunicate nimănui, decât cu acordul pacientului. Dacă există o urmărire în cauză, cu privire la veridicitatea acelei adeverințe, atunci doar în cadrul procesului penal.

Dar o autoritate administrativă nu are nici un drept, este un comportament care nu face decât să intimideze o persoană, este un comportament abuziv”, a declarat Nicolai.

Nicolai a rămas șomeră, după ce ALDE a ratat intrarea atât în Parlamentul European, cât și în cel al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri