Primarul din Iași, Mihai Chirica, a fost atacat de un protestatar cu iaurt, în timp ce se afla în Piața Unirii, cu prilejul ceremoniilor dedicate Unirii Principatelor. Cetățeanul a fost imediat preluat de forțele de ordine. Edilul a declarat la Digi24 că bărbatul este un militar în rezervă și nu locuiește în județul Iași.

„Un domn s-a desprins din mulțime și a reproșat așa, la adresa României, în general, o frustrare pe care a acumulat-o. A declarat că este un militar în rezervă și probabil că a acumulat diverse frustrări. Este din afara județului Iași, a spus că este din Ploiești sau Pitești.

Noi am vrut să rămânem în spiritul festiv al zilei de 24 ianuarie. Nu pot să-i reproșez mare lucru, pentru că, dacă a ajuns în această situație, înseamnă că noi toți avem o vină. Dacă a dispărut dialogul și decența la momentele istorice ale românilor, toți avem o vină, inclusiv clasa politică”, a declarat Chirica.

În jur de 1000 de oameni au luat parte la evenimentele care au marcat Unirea Principatelor. Unul dintre cei prezenți în Piața Unirii din Iași a aruncat cu iaurt spre primarul Mihai Chirica, în timp ce acesta se afla în mulțime.

Ceremonia care a marcat evenimentele dedicate Unirii a fost una restrânsă, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

133 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here