Caută
Close this search box.

146.000 de români s-au programat într-o singură zi pentru vaccinarea cu Pfizer: O nouă tranșă de vaccinuri sosește luni

ROVaccinare

Aproape 146.000 de oameni s-au programat în ultima zi pentru vaccinarea anti-COVID cu serul produs de Pfizer/BioNTech. O nouă tranșă de vaccinuri sosește, luni, în România.

Conform datelor transmise de Comitetul de coordonare a vaccinării, până la ora 13.00 se programaseră pentru vaccinarea cu serul Pfizer 145.981 de persoane.

Duminică, la ora 13.00, mai erau disponibile locuri pentru vaccinare în doar 17 județe:
Botoșani, Buzău, Caras-Severin, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Suceava, Teleorman și Vrancea.

Începând de luni, 1 martie, 130 de cabinete noi devin operaţionale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech.

Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, a anunţat CNCAV. Reamintim că în această etapă se pot vaccina persoanele cu boli cronice, cele cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

Conform CNCAV, acţiunea de vaccinare a personalului didactic continuă la nivel naţional, până în 10 martie. De asemenea, continuă vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidenţiale, medico-sociale şi a persoanelor fără adăpost. În paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare în România, în 27 decembrie, și până sâmbătă, 27 februarie, au fost vaccinate peste 905.000 de persoane, potrivit datelor transmise de Comitetul de coordonare a vaccinării.

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni în țară

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește mâine în țară, anunță autoritățile.

214.110 de doze vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri