Un număr de302 persoane pe minut s-au programat, sâmbătă, pe platforma de vaccinare, au anunuțat autoritățile.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat un adevărat maraton.

Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare! Peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră! 302 de persoane/minut programate până la ora 14:00”, a anunțat ulterior CNCAV.

CNCAV informase că începând de sâmbătă persoanele din categoria celor vulnerabile se pot programa din nou pentru imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech în 130 de cabinete noi deschise în acest sens. Astfel, 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile în aceste cabinete, capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet fiind de 60 de persoane pe zi, precizau reprezentanții CNCAV.

Sâmbătă s-au împlinit două luni de la demararea campaniei naționale de vaccinare în România, în 27 decembrie 2020. Aproape 900.ooo de persoane au fost imunizate în acest timp în România. Dintre acestea, aproape 616.000 au primit deja și cea de-a doua doză de vaccin.

Strategia de vaccinare pentru România are trei etape, fiind prioritizate persoanele la risc și din domenii-cheie. Vaccinarea populației generale ar urma să înceapă la mijlocul lunii aprilie. Autoritățile și-au propus ca până la toamnă să fie vaccinați 10 milioane de români, iar cursa pentru vaccinare a devenit una contracronometru pe măsură ce apar noi mutații ale coronavirusului.

Dacă la început populația părea destul de reticentă, tot mai mulți români ar vrea să se vaccineze. Locurile disponibile pe platforma de vaccinare sunt însă create în funcție de dozele de vaccin pe care le primește România.

99 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here