Premierul Florin Cîţu a anunțat că Guvernul a aprobat o hotărâre, prin care sunt plătite sumele reglementate prin contractul colectiv de muncă, ale minerilor din Valea Jiului, fiind vorba de 11 milioane de lei.
„A fost aprobat un act normativ săptămâna trecută și astăzi (miercuri – n.r.) am aprobat o completare. Știți foarte bine că minerii au primit anul trecut salariile, dar nu au primit acea suplimentare, tichete și alte sporuri, care erau reglementate prin contractul colectiv de muncă.
Pentru că este o companie în insolvență, a trebuit să facem o hotărâre de guvern separată și să găsim o sursă. S-a aprobat, o să fie publicată, cred, că în următoarele minute, ca să ne asigurăm că banii ajung cât mai repede la mineri, în Valea Jiului”, a spus Cîţu.
El a adăugat că suma totală pe care o vor primi minerii este de 11 milioane de lei.
„Tot ce a fost cerut a fost completat, nu este nici o diferență între suma pe care au justificat-o și ceea ce va fi în hotărârea de Guvern. (…) Sunt sumele suplimentare, e vorba de ceea ce înțeleg că anul trecut nu au primit minerii… și au făcut acest protest spontan”, a afirmat premierul.
117 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here