Caută
Close this search box.

A murit pacientul ars, transferat în Belgia și plimbat prin spitale

A murit pacientul ars, transferat în Belgia și plimbat prin spitale. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani și cu arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului, a fost transferat cu întârziere, după ce soția a făcut publică situația sa.

Pacientul a suferit arsuri grave după ce a fost electrocutat la Constanța, iar ulterior a fost transportat la Iași cu elicopterul. Timp de o săptămână famialia a așteptat să fie transferat în Belgia pentru a primi îngrijiri necesare, cu toate că protocolul spune că timpul maxim de transfer este de 72 de ore.

Când în sfarși a putut fi făcut transferul, avionul a decolat către Belgia, însă pe drum a apărut o defecțiune a aparatului de zbor, iar piloții au decis să se întoarcă la București.

După ce a fost internat la Constanța, apoi la Iași, pacientul a ajuns la Spitalul Floreasca din capitală, unitate sanitară care are paturi pentru mari arși.

În Belgia, după ce în sfârșit a fost făcut transferul, medicii au declarat că nu a fost tratat corespunzător în România.

„Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unităţi medicale din România unde a fost internat pacientul, pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului”, precizează, într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri