Vești foarte triste din sport. Doliu în România.

Drum lin, campionule”, au scris reprezentanții CS Dinamo.

Tudor Ștefan, unul dintre primii mari campioni ai canotajului românesc, a murit la vârsta de 77 de ani. Anunțul plin de tristețe a fost făcut de Federația Română de Canotaj.

„Federaţia Română de Canotaj anunţă cu tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Tudor Ştefan, Maestru Emerit al Sportului, component al echipajului de dublu rame cu cârmaci (2+).

Acesta a obţinut, în anul 1970, alături de Petre Ceapura şi Gheorghe Gheorghiu (cârmaci), prima medalie de aur pentru Romania în această probă la un Campionat Mondial (St. Catharines, Canada).

Tudor Ştefan a fost şi medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, alături de Petre Ceapura şi Ladislau Lovrenschi. Drum lin către stele!”, transmite FRC, în mesajul postat pe Facebook.

Și CS Dinamo i-a prezentat un ultim omagiu fostului campion Tudor Ștefan

„Tudor Ştefan, unul dintre primii mari campioni ai canotajului românesc, a murit la vârsta de 77 de ani. Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veşnice a campionului mondial şi medaliat olimpic la canotaj.

Născut pe 3 martie 1943, Tudor Ştefan a fost unul dintre primii mari campioni ai canotajului dinamovist. Maestru emerit al sportului, Ştefan a câştigat prima medalie de aur pentru România la un Campionat mondial, în 1970, la 2+1 rame, şi bronzul olimpic, în 1972, la Munchen.

 

99 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here