Caută
Close this search box.

A noua tranşă de vaccinuri Pfizer BioNTech, 196.560 de doze, soseşte în România

pfizer

A noua tranşă de vaccinuri de la Pfizer BioNTech – 196.560 de doze – urmează să sosească, sâmbătă, pe cale aeriană, în România.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, o parte dintre doze vor ajunge pe Aeroportul Otopeni, iar pentru cele din Cluj-Napoca şi Timişoara încă se aşteaptă confirmări.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, vaccinurile fiind transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Dozele vor fi distribuite după cum urmează:

– Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 60.840 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 24.570 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 21.060 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 21.060 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 24.570 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 21.060 doze.

Potrivit sursei citate, în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România pe 22 februarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri