Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, a demisionat din funcţie, în urma discuţiilor purtate cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Roşu s-a declarat vinovat pentru că minerii nu şi-au primit drepturile salariale şi alte plăţi restante.

Potrivit presei locale, în discuţiile purtate cu Virgil Popescu, demisia administratorului special lasă un vid de conducere, pentru că în lipsa lui nimeni nu poate semna actele necesare funcţionării societăţii.

Cristian Roşu i-ar fi transmis ministrului Energiei că el este vinovat de neplata salariilor şi a unor plăţi restante, dar şi de tot ceea ce se întâmplă la CEH.

Minerii de la Lupeni au cerut demisia conducerii CEH. Atât a lui Cristian Roşu, numit administrator special, după intrarea companiei în insolvenţă, cât şi a directorului general, Samuel Dioane.

Protestatarii mai cer achitarea salariilor în două tranşe, în zilele de 15 şi 30 ale lunii, achitarea tichetelor de masă restante de 10 luni şi a transportului la şi de la locul de muncă, restant de 11 luni.

De asemenea, minerii mai vor şi ca ministrul Energiei să vină în Valea Jiului, în subteranul Minei Lupeni. Poate îl sechestrează acolo, ca pe Ceauşescu, în 77. Greva propriu-zisă a minerilor din Valea Jiului a început tot la Mina Lupeni, pe 1 august 1977, și s-a încheiat pe 3 august 1977.

Precedenta mare grevă a minerilor avut loc în 1929, la începutul marii depresiuni globale, tot la Mina Lupeni. În august 1977, Ceauşescu era să fie linşat de mineri.

85 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here