Caută
Close this search box.

Alegerile departamentale şi regionale din Franţa au fost amânate până în iunie

franţa

Alegerile departamentale şi regionale din Franţa, programate pentru luna martie, au fost amânate până în iunie ca urmare a situaţiei epidemiologice printr-un vot marţi seară în Senat, transmite AFP.

Ministrul delegat responsabil cu cetăţenia din cadrul ministerului de interne, Marlene Schiappa, a reafirmat în Senat că, aşa cum a fost anunţat parlamentul, alegerile ‘vor avea loc pe 13 şi 20 iunie’.

Textul adoptat marţi prevede că ‘nu mai târziu de 1 aprilie’, guvernul va prezenta parlamentului un raport pe baza ‘analizei unui comitet de oameni de ştiinţă’ cu privire la „situaţia epidemiei COVID, riscurile sanitare ce trebuie luate în considerare şi adaptările necesare desfăşurării scrutinului şi campaniilor electorale care le preced’.

Pentru a facilita exercitarea dreptului de vot, fiecare alegător va putea avea doi reprezentanţi, faţă de unul singur, aşa cum se întâmplă de obicei şi cum a fost cazul în turul doi al alegerilor municipale.

Nu vor exista ‘clipuri de campanie’ pe canalele de radio şi televiziune publice, contrar dorinţei exprimate de Senat, ci programe educaţionale despre rolul autorităţilor ce urmează să fie reînnoite la aceste alegeri.

Totodată, va fi autorizat un număr de telefon gratuit care va permite alegătorilor să afle informaţii despre programele candidaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri