Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost mutat din închisoarea din Moscova, unde executa o pedeapsă, pentru încălcarea eliberării condiţionate, a anunţat avocatul său Vadim Kobzev, citat de Reuters.

Agenţia menţionează că ar putea fi vorba despre mutarea într-un lagăr de muncă, din afara capitalei ruse, informează Agerpres.

Navalnîi a fost condamnat luna aceasta, pentru nerespectarea condiţiilor de suspendare a unei condamnări din 2014, pentru deturnare de fonduri, despre care a susţinut tot timpul că a fost înscenată din motive politice.

El este cel mai cunoscut critic al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. Disidentul a fost otrăvit în august anul trecut, cu agent neurotoxic Noviciok şi, după primul ajutor primit în Rusia, a fost tratat într-un spital din Berlin.

În ianuarie, când a revenit la Moscova, a fost arestat direct de pe aeroport, sub acuzaţia că nu a respectat restricţiile legate de eliberarea condiţionată. El mai are de executat un rest de pedeapsă, de doi ani şi opt luni de închisoare.

113 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here