Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat, vineri, avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de vreme severă.

Astfel, potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de sâmbătă, între orele 12:00 – 23:00, va fi Cod portocaliu de intensificări ale vântului în 14 judeţe.

În intervalul menţionat în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1.500 de metri, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 110 – 130 km/h, zăpada va fi puternic spulberată şi vizibilitatea redusă.

meteoromania.ro

De asemenea, sâmbătă, în intervalul orar 12:00 – 21:00, va intra în vigoare o avertizare Cod galben de vânt puternic în cea mai mare parte a ţării. Vântul va avea intensificări amplificând senzaţia de frig, cu viteze la rafală în general de 55 – 65 km/h, iar pe alocuri în Moldova, Oltenia şi Transilvania peste 70 – 75 km/h. Mai ales la munte, temporar, zăpada va fi spulberată.

Totodată, un al doilea Cod galben de vânt va fi valabil în perioada 12 februarie, ora 21:00 – 13 februarie, ora 21:00, şi se va manifesta în Carpaţii Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-estul Transilvaniei. În aceste zone, rafalele vor ajunge, în general, la 55 – 65 km/h, iar pe crestele montane vor depăşi 90 – 100 km/h şi vor spulbera zăpada.

Conform ANM, al treilea Cod galben de vreme deosebit de rece va fi în vigoare în perioada 12 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00. Vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade şi se vor încadra, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) şi posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi -2 grade.

Meteorologii precizează că vremea va fi deosebit de rece şi pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa.

Sursa: Agerpres

98 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here