Caută
Close this search box.

Anul acesta, ar trebui să trecem de 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres

Autostradă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că România ar trebui să depășească în anul 2021 pragul de 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres. Drulă a vorbit despre proiectele de autostradă și drum expres care vor fi finalizate în acest an.

Ministrul Transporturilor, despre numărul de kilometri de autostradă și drum expres pe care ar trebui să-i aibă România la finalul lui 2021:

”912 kilometri sunt în operare acum, anul acesta ar trebui să trecem bariera celor 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres.

M-am pronunțat (în urmă cu câțiva ani – n.r.) împotriva profilului de drum expres, acolo unde reducerile de cost obținute prin a construi un drum expres sunt minore, la șes. Multă vreme s-a discutat despre Autostrada Moldova, pe care o vom scoate la licitație ca autostradă, în acest an, este autostrada care se ramifică din A3 București-Ploiești, merge spre Buzău, Focșani, Bacău, Pașcani și apoi merge până la granița cu Ucraina.

Multă vreme s-a vorbit depsre ea ca drum expres și argumentul nostru atunci, și cred în continuare că stă în picioare, a fost următorul: de ce de la Ploiești la Buzău, unde este câmpie, să reduci viteza de proiectare și confortul în momentul în care reducerile de cost sunt doar de 10%?

În schimb, când intri în relief mai greu, la deal, la munte, trebuie aavute toate opțiunile în vedere”, a explicat Drulă, conform B1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri